Dagens recept: Lite nyttigare Vaniljpannacotta
Färdigt på: 3 tim 15 min
Ingredienser
3 dl grädde (helst ekologiskt)
1 blad gelatin (inte så miljövänligt)
3 msk socker (helst ekologiskt)
1 st vaniljstänger (ekologiskt om ni hittar)
200 g hallon (plocka själv på sommaren, frys in så blir det godast och bäst)
Gör så här
1. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden med sockret och de hela vaniljstängerna.
2. Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och tillsätt i grädden. Rör till en slät smet.
3. Plocka upp vaniljstången och släng. Häll upp smeten i fina glas eller skålar och sätt in i kylen att stelna cirka 3 timmar.
4. Marinera hallonen i flädersaften under tiden och fyll på glasen till bredden med dem strax före serveringen.
1. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden med sockret och de hela vaniljstängerna.
2. Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och tillsätt i grädden. Rör till en slät smet.
3. Plocka upp vaniljstången och släng. Häll upp smeten i fina glas eller skålar och sätt in i kylen att stelna cirka 3 timmar.
4. Marinera hallonen i flädersaften under tiden och fyll på glasen till bredden med dem strax före serveringen.
Det man bör tänka på är att det inte kan vara så bra att göra det här så ofta om man inte anv änder Ekologiska råvaror.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar